Per Ola Kristensson | Blog

Blog
Publications
Software
Other Stuff

How to transfer files from an iPhone app to the desktop

How do you transfer files from an iPhone app to a desktop machine? One would think this is easy. As it turns out, it is relatively easy but not very intuitive.

What you need to do is to locate the property list (.plist) file for your app in Xcode (it is typically found under Resources in the Groups & Files panel). The file is usually called Application-Info.plist (replace Application with whatever the name of your project is). Open the file in plain text mode and then append the following:


<key>UIFileSharingEnabled</key>
<true/>

Now run your app on the iPhone. Then do a sync. Thereafter open iTunes, select the Apps tab, and scroll down. You will see a new section named File Sharing. You can use this section to transfer files generated by an iPhone app to your desktop machine. It will look something like this (click the thumbnail for a larger image):

One Response to “How to transfer files from an iPhone app to the desktop”

  1. Inger Rolf says:

    Hej Per Ola! Nu ska det bli 1 Comment i alla fall. Ingen förstår ju vad jag skriver, så … Ja, det är jätteroligt att hela tiden lära sig nya saker. Bertil håller mig hela tiden på tåspetsarna och har mig att lära mig nya datorer, mobiltelefoner, kameror och program därtill. Vi ska nog skaffa oss iPhones också, och CC tycker absolut vi ska ha en systemkamera. Han tar så fina inomhusbilder med sin nya lins med blixten riktad bakåt – precis som fotoproffsen. En sån vill jag ha! Det bär mig lite emot dock att skaffa nya grejer hela tiden, för vad ska man göra av de gamla? Jag tänker på miljön.
    Nu i höst har jag lärt mig nya sytekniker också. Jag har tagit kurser i skånsk flamskvävnad och vävt en pytteliten ängel – det tog 14 dagar! Jag har också lärt mig skånskt yllebroderi och gjort en pytteliten agedyna (åkdyna) med päls (kanin från Dodge City, KS) på baksidan. (Ni har ju en riktig kulturskatt därhemma i Vellinge: en äkta, använd åkdyna från Svens hem. Roligt att ha något så ursprungligt.) Jag ville lära mig lite av den skånska hantverkstraditionen innan vi flyttar utomlands,och teknikerna är så svåra och invecklade att man måste gå på kurs.
    Jag tänker på er båda, du och Julia, varje dag och längtar så efter att få se och höra er i jul och lite efter jul här hemma hos oss också. Det blir vår sista jul i det här huset, och jag känner mig lite sorgsen för det, för jag har varit så lycklig här med min familj i 22 år. Samtidigt är jag glad att jag inte är äldre än att jag kan längta ut i vida världen igen.
    Kära, kära hälsningar från Inger

Leave a Reply